Pametno E-kolo za zdravo telo

Končno smo dobili v Kostel prvi dve pametni električni kolesi, ki so v zadnjem času zelo v trendu.

Prednosti E-koles so v doseganju daljših izletov in uživanju brez naporov. V kanjonu reke Kolpe si boljše sprostitve po prečudovitih pravljičnih poteh v okolici grada Kostela in v celotni dolžini reke Kolpe od Osilnice do Vinice skoraj ne moremo zamisliti.

Pametno E-kolo za zdravo telo
Pametno E-kolo za zdravo telo

Električna kolesa so v zadnjih dveh letih zelo priljubljena. Če ste že kdaj preizkusili vožnjo z njim, potem je zagotovo navdušila tudi vas. Vožnja s takšnim kolesom je namreč udobna in ekološka obenem, poleg tega pa je kolesarjenje z njim veliko lažje. Na kolesu resnično lahko uživamo, se zavedamo narave okrog nas, saj nam pri poganjanju pedal pomaga elektromotor. Zato so električna kolesa primerna tako za mestno vožnjo kot za vožnjo kjerkoli drugje.

Za nas mlade je E-kolo zanimivo predvsem zato da lahko dosegamo daljše izlete, premagujemo vse klance in ob tem noro uživamo. Za starejše, ki pa nimajo toliko kondicije ali pa imajo zdravstvene težave, jih bo električno kolo pomladilo že ob prvih prevoženih kilometrih, krajših turah ali daljših izletih. Zagotovo jim bo povrnilo vse njihove otroške radosti ki so jih kot mladi doživljali tudi sami na Rogovih kolesih iz bivše Jugoslavije, ki so bili v tistem času zelo popularni.

Kolesarjenje kot aerobna vadba: redna aerobna vadba je vsaj ena izmed najboljših, če že ne najboljša stvar, ki jo lahko naredite za svoje zdravje. Raziskovalci in zdravniki v študijah že desetletja poudarjajo, da aerobna telesna dejavnost ščiti pred boleznimi srca in ožilja. Električno kolo je odlična spodbuda, ki k lahki telesni vadbi vabi številne tiste, ki se drugače sploh ne bi odločili za gibanje.

 

Avtor: Florjan Jurjevič

Foto: Florjan Jurjevič

stopite v stik z nami

Z veseljem se bomo odzvali vašemu kontaktu.