Bravo Kostel praznuje polnoletnost

NK Bravo je bil ustanovljen 28. februarja leta 2006.
Marsikdo je klub pred slabima dvema desetletjema označil za muho enodnevnico, a danes NK Bravo praznuje 18. rojstni dan, svojo polnoletnost. NK Bravo je dokaz, da se z dobro idejo, s pravim namenom in z marljivimi ljudmi, da narediti nekaj izjemnega.

"Zgodba NK Bravo je edinstvena. Naši temelji, naša filozofija, naše razmišljanje, ... vse je bilo postavljeno ob ustanovitvi kluba. Začeli smo skromno, ampak ob zasledovanju naše rdeče niti smo iz leta v leto napredovali in uspeli sestaviti celotno piramido nogometnega kluba. Zelo hitro, morda celo nepričakovano hitro, smo ustanovili tudi člansko ekipo in danes uspešno tekmujemo v peti zaporedni sezoni najmočnejšega slovenskega prvenstva. Veseli me, da je naša rast še naprej organska. Nikoli nismo prehitevali, nikoli preskakovali. Skozi vsa leta smo ogromno poudarka namenjali medsebojnim odnosom in vem, da smo v veliki meri uspešni tudi zaradi tega. Za nami je uspešnih 18 let, ki pa so zgolj posledica trdega dela in predajanja vseh vpetih v delovanje kluba. Hvaležen sem, da sem del kluba, da skoraj od ustanovitve naprej naš razvoj spremljam in soustvarjam iz prve vrste. Marsikdo nas je v preteklosti že odpisal, a mi smo še vedno tu in še naprej se bomo trudili za dobro igralcev, za dobro nogometa in za dobro slovenskega športa," razmišlja Dejan Močnik športni direktor NK Bravo.

V 18 letih se je nabralo ogromno nepozabnih trenutkov in spominov. Od uspehov mlajših selekcij na mednarodnih turnirjih, do državnih naslovov v konkurenci U15, slavja članske ekipe v 2. SNL in igranju v finalu slovenskega pokala, ... Ponosni smo tudi na uspehe naših nekdanjih igralcev, saj je to neposreden dokaz dela celotnega kluba skozi minulo obdobje.

Bili so tudi udarci in padci, a smo se vselej znali pobrati in se vrnili močnejši. Vse kar je NK Bravo danes, je plod skupnega dela številnih ljudi, pravih ljudi. A začelo se je z vizijo posameznika, z vizijo Darka Martina Klariča.

Ideja, vizija je prerasla vse svoje okvirje in omogočila nemalo priložnosti ogromnemu številu ljudi. Pogled nazaj nas osrečuje, pogled naprej pa navdaja z novim optimizmom. 

"Ob polnoletnosti NK Bravo čestitam vsem sodelavcem, podpornikom in prijateljem kluba. Pred nami je obdobje, ki bo zaznamovano s številnimi izzivi in spremembami, saj se bliža gradnja novega športnega kompleksa. Tako se približuje tudi nogometna tekma, zadnja v aktualni tekmovalni sezoni, ki jo bo članska ekipa Bravo Kostel odigrala na Žak-u. V tem trenutku časovnega termina o ponovni vrnitvi na Šiško še ne moremo napovedati. Zahvaliti se moram prav vsem, ki so nas na poti vse od ustanovitve kluba dalje podpirali ter nas zvesto in neomajno podpirajo še danes in bodo z nami ostali tudi v bodoče. Vse skupaj zgolj zato, ker MI SMO BRAVO," je ob klubskem prazniku povedal ustanovitelj kluba Darko Martin Klarič. 

zapisal Mitja Hozjan
stopite v stik z nami

Z veseljem se bomo odzvali vašemu kontaktu.